Over mij

In 2008 heeft Angelique Schipper het roer omgegooid.
Zij was manager bij de overheid en maakte de overstap naar de creatieve wereld als schrijfster, theatermaker, artieste, presentator en free-lance docente. Ze richtte in 2008 de Stichting Talentenloods op, zodat kinderen eerder hun talenten kunnen ontwikkelen.
In 2002 rondde zij met succes de Schrijversvakschool Amsterdam af, richting Poëzie bij Rob Schouten. Vanuit het schrijven van kinderliedjes maakte zij historische (speur)tochten voor kinderen en haar eerste voorstelling Kustverhalen: een historische vertelling met liedjes op haar accordeon, voortgekomen uit het project Den Haag kust Scheveningen. Vervolgens ging zij aan de gang met persoonlijke liedjesprogramma’s en stond zij in 2012 in de finale van het Rotterdams Open Podium. Daarna werd de koers ingezet op voorstellingen op locatie. In 2014/2015 werd de voorstelling ‘200 jaar Koninkrijk’ voor de bovenbouw van basisscholen meer dan 80x uitgevoerd met een gemiddelde waardering van een ruime 8,9. Inmiddels is zij voor Stichting Hollands Boegbeeld aan de slag met het derde succesvolle project tot de zomervakantie 2016: de voorstellingen in de Heksenwaag in Oudewater in het kader van 750 jaar Oudewater: Antje de Sprookjesheks voor jonge kinderen van 4-8 jaar en 750 jaar Heks voor iedereen van 9-99 jaar.
Daarnaast is zij Aagje de Vertelster op diverse middeleeuwse evenementen en vertelt zij korte verhalen aan de hand van een verhalenkistje met voorwerpen.
De losse liedjes van Angelique op de accordeon zijn gebundeld als Liekie’s Liedjes, waarmee zij menig evenement opluistert.

Naast haar optredens is Angelique presentator. Zij presenteerde in 2014 de serie ‘de 10 cabaretiers die Delft gezien moet hebben’ en is nu de coördinator/presentator van de serie Open Podium Jeugd 12+ voor Stichting Talentenloods. Voor het Huygensfestival was zij de presentator van de Jaarlijkse Schrijfwedstrijd. Vanaf schooljaar 2015/2016 valt de Schrijfwedstrijd onder Stichting Talentenloods en staat ook hier de talentontwikkeling van kinderen centraal.

Voor de SKVR in Rotterdam verzorgt zij als free-lance docente de les ‘Ketelbinkie’. Deze les is gekoppeld aan het Maritiem Museum en het Natuurhistorisch. Haar les is zowel meespeeltheater als een schrijfles. De vele contacten met het basisonderwijs stimuleerden Angelique tot het verder ontwikkelen van haar onderwijsvisie. Het werd de basis voor het schrijven van haar eerste kinderboek ‘Juffrouw HEndriKS, de beuk erin!’, waarin zij een Heks naar school stuurt om het onderwijs een beetje om te toveren, zodat er meer ruimte komt voor creativiteit. Het boek is te bestellen via de website Juffrouw HEndriKS. Op deze website kan tevens het ebook gratis gedownload worden, zodat de onderwijsvisie met iedereen gedeeld kan worden. Angelique kan als spreekster uitgenodigd worden voor presentaties en workshops over creativiteit en onderwijsvernieuwing, als schrijfster in de klas of een voorstelling verzorgen.